.footer-outer{display:none;}

Sambutan Maulidur Rasul

Assalamualaikum

Walaupun aku belum sembuh daripada demam, tapi aku gagahkan diri juga join sambutan Maulidur Rasul kat sekolah. Entry kali ni tak banyak sangat membebel, kita cuci cuci mata dengan gambar ye muah muah.

Setiap kali sambutan, sekolah akan buat pertandingan. Pertandingan banner paling lawa, perarakan paling kemas (termasuk pakaian seragam dan selawat paling kuat), pertandingan nasyid, bicara berirama serta pantonim.

Alhamdulillah, kelas aku (5SN) berjaya dapat tempat pertama bagi banner paling lawa dan tempat kedua bagi perarakan paling kemas. Koh koh *muka bangga* padahal kitaorang tak sangka weh boleh menang. Faham faham je lah, class kitaorang ni suka buat kerja last minute. Kerja last minute ni selalu hentam kromo je. So bila menang , kitaorang macam....

"WEH KELAS KITA MENANG?!"



Bukan selalu jadi gadis bunga



Nampak tak banner yang menang tu? Ntah apa yang lawooo sampai boleh menang pun taktahu
Perarakan tempat kedua? Acane boleh menang ni hee pakaian tak seragam, jalan berterabur pula tu

Bodyguard yang encem dan tuff bakhanggggg

5 Sains 2015

Yang ni cinta hati aw

Bakal adik ipar yang dah tak jadi huhu

Embedded image permalink
15/25


Okay kalau korang perasan, gadis gadis 5SN semua pakai flower crown kan? Lawa kan?!
Kalau korang berminat, korang boleh tengok dekat instashop @sukashope

Fi Hifzillah.

Nak minta pendapat ni. Nak minta idea.

Assalamualaikum

Alhamdulillah berjalan lancar majlis watikah perlantikan pemimpin sekolah harini. To be honest, aku tak pernah galas tanggungjawab seberat ni. Dan kadang kadang aku rasa stress sangat sampai satu tahap aku rasa macam nak give up *angkat bendera putih*

Eleh, baru jadi timbalan ketua pengawas dah stress. Macam lah kau jaga negara, puih.

Embedded image permalink


Sebenarnya tujuan asal aku buat entry harini, aku nak minta pendapat korang.

Lepas raya cina, aku dan AMT pengawas akan handle satu kem pengawas. So aku nak minta lah pendapat ataupun idea tentang aktiviti aktiviti yang aku boleh lakukan time kem nanti. 

Kongsi lah sikit ilmu ilmu tu dengan kita, dah kekeringan idea ni tau.

Boleh tak? Alah alah alah boleh lah, komen tau idea idea bernas korang tu muah muah

Fi Hifzillah.

Liebster Award

Assalamualaikum

Hola holi diberi nama cikeboom cikeboom hekhek hari ni aku kena tag untuk join liebster award ni. Macehh Azzah sebab tag kita muah kiri kanan ciked. Baiklah jom kita start jawab soalan yang Azzah bagi ni, haha macam jawab exam pula.



 Kalau awak dibagi satu wish,what would it be?
Kaya. Kalau aku kayaaaaaaaa. Cewah nyanyi pula. Aku nak kaya, duit berjuta juta dalam bank. Okay, sekarang korang boleh cakap aku mata duitan but siapa taknak kaya weh?

Favourite subject?And why.
Add math. Sebab aku suka subject yang memerlukan skill tekan calculator. Boleh asah sekali skill menaip keypad, ws pun dapat direply dengan cepat miahaha. 

Since bila awak mula ber 'blogging'?Apa yang menyebabkan anda 'buat blog'
Since form 1. Sebab masa ni orang dok sibuk upload gambar, kumpul likers kat fesbuk so aku nak lain daripada lain, aku buat blog.

What is your boyfriend/girlfriend ideal type?jawab jangan tak jawab
Ye ye nak jawab ni emmm *tongkat dagu* 
Boyfriend yang boleh bagi aku sokongan & nasihat setiap kali aku down dalam hidup, yang akan stay  dgn aku no matter what happens, yang penyayang dan caring and of course yang kepala toing macam aku. So bila aku buat lawak bodoh pun, dia gelak. Kacak dan berdompet tebal tu kira bonus kahkah!

Bahagian pada muka awak yang paling awak suka.
Eyes. Orang kata mata kita comel em orang kata lah harharhambar

Blog saya comel tak?haha.Berani ke cakap tak comel hauahha
Comel ke? Mestilah comel yayang. Pink tau, iSuka.

 IOS atau android dan kenapa?
Prefer android, sebab family semua guna android. So taktahu keistimewaan IOS ni.

Awak ni jenis orang yang macam mana?
Happy go lucky, kepala  gila gila. Tapi jangan berani buat masalah, korang pasti tak nak tengok hulk version perempuan kan?

 Apa perasaan anda bila your crush look at you at the same time you look at  him/her?
"EH WEHHH DIA TENGOK AKU MALUNYA MALUNYA" 


 Shawl atau bawal?
Bawal lah, i mana pandai pakai benda alah yang belit belit tu hmph *belek belek shawl dalam almari*

Baiklah, tiba masa untuk korang semua jawab soalan. Jawab tau.

1. Antara suami kaya tapi hodoh dan suami miskin tapi handsome, mana satu korang pilih?
2. Apa skincare yang korang guna sampai muka jadi flawless niiiiiiii?!?!
3. Pendapat awak tentang blog saya ni? 
4. Apa yang korang buat bila korang sedih putus cinta?
5. Apa cita cita korang? Dan kenapa korang pilih kerjaya tu?
6. Destinasi percutian yang anda impikan?
7. Macam mana nak tahu yang dia tu sahabat susah senang kita?
8. 5 orang terpenting dalam hidup awak
9. Perkara yang anda lakukan bila bangun tidur.
10. Tips mendapatkan kulit gebu licin bak kulit tomato

Dan siapa ye mangsa tag kita;

http://aleiyamustaffa.blogspot.com/
http://ain-nadia.blogspot.com/
http://syahirahvaliant.blogspot.com/
http://ilhamdatangdarihati.blogspot.com/

Mangsa yang dah jawab soalan ni, sila tinggalkan url korang dekat comment ye

Muah muah

Fi Hifzillah